Tilannekatsaus 19.02.2019

 AMMATTIPERINNEKERUU-HANKE TILANNEKATSAUS 19.2.2019

Hei hyvät entiset kollegat, yhteisen hankkeemme tilanne Ilmailumuseon kanssa on tilanteessa jossa tällä hetkellä koetamme kartoittaa minkälaiset virkapuvut olivat käytössä 1947-1959. Kun nämä asiat ovat valmiit, jatkamme seuraaville vuosille.

Tällä palstalla ilmoitamme teille mitkä vuodet ovat seuraavaksi käsittelyssä ja milloin. Työmme on toki vapaaehtoistyötä ja pienikin panos sinulta, joka käsittelyssä olevilta vuosilta jotain tiedät ja muistat, olisi ”kullan arvoista”. Mikäli koet, että sinulla olisi tietoa ja muistoja tai mahdollisesti jotain asusteitakin vintissäsi jäljellä, tulethan mukaan Ilmailumuseolle.  Tule sopivaan ajankohtaan mukaan vaikka vain yhden kerran. Enempää ei tarvitse sitoutua.

Kaunis kiitos kaikille tähän asti museolla mukana olleille kollegoille Mirkulle, Kaarinalle, Mariannelle, Arjalle, Hannelelle, Marjolle, Sirulle, Mallalle ja Outille. Olette olleet suurenmoisia! 

Tavoitteenamme on löytää Ilmailumuseolle eri vuosilta (aina kun uusi malli on otettu käyttöön) 1-2 virkapukukokonaisuutta, sisältäen manttelin, suikan, virkatakin ja-hameen sekä muut asusteet. 11.2.2019 mennessä olemme edenneet vaiheeseen, jossa koetamme löytää museon hameiden ja takkien joukosta oikeille vuosille sattuvia kokonaisuuksia. Haasteita ja puutteita on! 
Vanhat valokuvat ovat olleet suurena apunamme.

Haasteitamme ovat kuitenkin edelleen mm.:
- minä vuonna AERO:n sininen virkapuvun jakku vaihtoi mallia kapeasta uumasta suoraan malliin (-65?)
- minä vuonna 4-nappinen jakku muuttui 3-nappiseksi (-59?)
- minä vuonna suora tasku muuttui vinoksi (-58?). Vai muuttuiko se vain talviasusta kesäasuun.
- minä vuonna jakku lyheni ja helman pituus lyheni pohjepituudesta (-58?) polvipituiseksi (-59?)
- minä vuonna hameessa oli edessä laskos (-53? ja -58?) tai takahalkio (-59?)

Ilmailumuseolta puuttuu:
-1947 virkapuku
-1950-luvun puseroita
-1958 manttelin huppu
-essuja, käsilaukkuja, hanskoja -47-59
Mikäli jonkun äidin, isoäidin tai tädin vintistä tällaisia vielä löytyisi tai muutakin ko. aikakaudelta, olisimme tosi iloisia.

Tapaamme Ilmailumuseolla seuraavan kerran 1.3. klo 11-15 ja koetamme saada asiat kronologiseen järjestykseen. Jos haluat mukaan, niin ilmoittaudu hellmanpirjo@gmail.com . Tai 0500 465753 / Pirjo.  Myös vuosikokouksessa voit ilmoittautua. Tervetuloa mukaan hienoon hankkeeseen!

 Seuraava tapaamisajankohta ja -aihe ilmoitetaan 1.3.