Tilannekatsaus 01.12.2020

Hankkeen tilanne 01.12.2020 / Pj Pirjo Hellman
Korona lopetti työpajat ja peruutti Ilmailumuseon kiitoskaronkan

Evergreenien upealla avustuksella saatiin alkuvuodesta Ilmailumuseon työpajoissa lähes valmiiksi ammattikuntamme perinnehankkeen ensimmäinen osio joka käsittää virkapuvut. Puuttumaan jäi virkapukujen valokuvauksia, joissa virkamerkit on aseteltu puvuissa  paikoilleen. Tämä työ jatkuu Ilmailumuseon toimesta. Lisäksi kesken ovat vielä stuerttien virkapuvut. Työpaja, jossa niitä käsitellään, jäi koronan takia kesken. Jussi Koskenala on luvannut jatkaa projektia heti kun se on mahdollista.

Ilmailumuseolla oli juuri ennen koronaa työn alla myös Karonka, jolla he olisivat halunneet kiittää Evergreenejä hyvin suoritetusta työstä. Valitettavasti tämä jouduttiin perumaan/siirtämään ”hamaan tulevaisuuteen”. Ilmailumuseolla on myös tapahtunut henkilömuutoksia.  Mia Kunnaskarin siirtyessä toisiin tehtäviin, on yhteyshenkilöksemme palkattu Eijakristiina Sumelius.

Arja Torkkomäki ja allekirjoittanut kävivät Ilmailumuseolla marraskuussa  yhden palaverin, jossa päivitettiin projektin tilannetta. Tällöin sovittiin, että käännymme Finnairin puoleen videoidaksemme ja haastatellaksemme  vuoden -69 kurssilla olleita Hilkka Aaltoa, Iiris Lindströmiä ja Jussi Koskenalaa. Aiheena tällä kertaa oli  koulutus. Tämä haastattelu toteutettiin Arja Torkkomäen ansiokkaalla ohjauksella ja haastattelulla 20.11. Kaunis kiitos myös haastatelluille! Aineistoa saatiin kasaan 1,5h. Mahtavaa!

Ilmailumuseo odottaa nyt pääsyä uusiin tiloihin. Tässä projektissa johtavana tukena on Vantaan kaupunki. Tarkkaa aikataulua ei ole tiedossa.

Koska Finnairin juhlavuosi 2023 lähestyy, sovittiin, että Evergreenien toimesta tuetaan Finnairin järjestelyjä niin paljon kun he kokevat tarpeelliseksi. Virkapukuosiomme on hyvässä vaiheessa. Haluaisimme sen Finnairin juhlavuonna esille johonkin museoon esim. Design-museoon.  Asiaa työstetään tällä hetkellä Ilmailumuseon toimesta.

Jatkamme ammattikuntamme perinteen työstämistä Ilmailumuseon ja Finnairin  kanssa heti kun korona sen suo.

Ystävällisin terveisin

Hyvää Joulunodotusta toivottaen!

Pirjo Hellman PJ